Leasing privat - erhverv

Fordele ved privatleasing hos os

Hos Autohuset Køge A/S tilbyder vi privatleasing på en bred vifte af forskellige biltyper. Ved at lease din bil har du mulighed for at få en fleksibel og økonomisk attraktiv løsning med stor frihed i forhold til, hvis bilen skulle købes med fuld registeringsafgift. 

Vi er hos Autohuset Køge A/S eksperter i privatleasing. Vi har gennem årene skabt en stor erfaring med privatleasing, og er derfor klædt på til at hjælpe trygt og sikkert i din kommende leasingbil

Vores biler er nøje udvalgte med til leasing som formål. Bilerne er typisk impoteret og er derfor eksklusive og med et højt ekstraudstyrsniveau, hvilket du sjældent finder i biler med dansk oprindelse. Vi er selektive med bilerne, og de står uden afgift, hvilket betyder, at når du leaser bilen, så betales der kun afgift af bilen i den periode du kører den. Vi laver typisk aftaler ml. 12 og 36 måneder. Skifter du bil indenfor denne periode er det, at leasing er oftest mest attraktivt for dig som kunde.

Hvis du vælger at lease din næste bil hos Autohuset Køge A/S, så får du muligheden for at indestå for restværdien selv, og dermed uden nogen begrænsning af antal kørte kilometer i leasingperioden. Vi vil alternativt gerne indestå for restværdien ved endt leasingperioden.

Tag en snak med os, og du vil bliv trygt rådgivet til den korrekte leasingaftale for dig. Har du spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte os på tlf.56 63 06 00 eller salg@autohusetkoge.dk

De typiske spørgsmål

Hvad er idéen med leasing?

Leasing skal ses som kontrast til at købe en bil på fuld afgift. Når du leaser, så er den de omkostninger i mdl. leasingydelse + førstegangsydelse over perioden typisk lavere end værditabet på bilen på bilen med fuld afgift samt de finansielle omkostninger ved at låne til bilen. Det betyder, at du som kunde kan spare penge på din bil i de år hvor afskrivningen på bilen er højest, hvilket er de første år af bilens levetid.

Endvidere, så får du en fleksibilitet du ikke får ved at ‘låse’ en afgift til din bil. Ændrer dine behov sig eller ændrer markedet sig? Så står du bedre ved leasing

Eksempler:
– Ved en afgiftnedsættelse bliver du ikke ramt, som hvis du havde købt bilen – du kan sågar få en lavere leasingsydelse ved næste leasingoprettelse.
– Skal du have anden bil grundet nyt arbejde eller andre privategrunde, så hænger du ikke på et værditab fordi du skal sælge din bil uforventet.
– Dine penge er ikke bundet i en bil på fuld afgift. Hvis du finansierer bilen, så er dine penge ofte bundet i mange år
– Hvis du finansierer din bil i banken, så på virker dette ofte maks. lånebeløbet de kan tilbyde. Dette kan du slippe for ved leasing.
– Leasing biler handles uden moms og registreringsafgift, og derfor kan bilen sælges i hele Europa. Dette er en kæmpe fordel både ved an- og afskaffelse af bilen for forhandlere, hvilket kommer dig til gode som forbruger.

 

Hvornår er leasing attraktivt?

Det kommer an på bilen, som du kigger på om leasing er attraktivt. 

Vores tommelfingerregel er det biler under 5-6 år.

 

Hvad er ydelse, førstegangsydelse og restværdi?

Ved leasing er der flere parametre, som er i spil. Mange leasing tilbud er forskellige og derfor er det vigtigt at forstå forholdene mellem parametrene for at kunne gennemskue om et tilbud er godt og relalistisk. 

Mdl. Ydelse
Den månedlige ydelse betaler du til leasingselskabet. Dette indeholder den forholdmæssige registreringsafgift til skat, afskrivelse af bilen og de finansielle omkostninger til leasingselskabet.

Førstegangsydelse
Dette kan sammenlignes med udbetalingen på et banklån. Du skal betale en førstegangsydelse så bilen kan nedskrives når kontrakten oprettes samt dække stiftelsesomkostningerne til leasingaftalen. Desto lavere førstegangsydelse, jo mere skal den mdl. ydelse afskrive af bilens værdi og derfor vil den mdl. ydelse blive højere og vice versa.

Restværdi
Restværdien er den værdi, som bilen bliver nedskrevet til ved endt leasing. Restværdien vil altid være eks. moms og reg.afgift. Når leasingkontrakten ender, så skal bilen indfries til denne nedskrevet værdi. 

Det er derfor her vigtigt, at restværdien er realtisk. Hvis bilen ikke afskrives realtisk, så kan du ende med at betale dyre domme ved endt leasing. 

At bilen skal indfries til den fastsatte restværdi, skal ses som en regulær handelsvare for dig som kunde, ligeledes med at du skal sælge din egen bil.

VIGTIGT Vi indestår gerne for restværdien, så du kan have ro i maven og blot kan aflevere nøglerne ved endt leasing*

Når leasingperioden er ovre, så sker følgende ift. restværdien. Du kan vælge at;
1. Forlænge kontrakten
Dette betyder at der kommer en ny mdl. ydelse og restværdi
2. Sælge bilen
Er bilen mere værd end restværdien, så får du det overskydende beløb. Hvis ikke, så skal du dække differencen. Bilen skal indfries uanset salgspris til restværdien til leasingselskabet.
3. Købe bilen 
Som et regulært ejerskab ved at indfri restværdien og betale den resterende afgift. 

*Vi sætter en km-begrænsing på aftalen, og kræver et beløb pr. overkørte km., for at sikre, at restværdien holdes realistisk.

 

Fordomme og skræk historier ved leasing

Det koster dyrt at komme af med bilen!

Det behøves det ikke. Bliver bilen nedskrevet realistisk over perioden efter dit brug og kørte km., og derfor koster det ikke når leasingaftalen løber ud.
Alm. slid og brug er derfor helt acceptabelt.

Hvis bilen ikke bliver vedligeholdet og passet på, så er handelsværdien på bilen lavere end den er nedskrevet til – så skal du have penge op af lommen. Dvs. at hvis du kører mange flere km. end forventet og bilen er fuldkommen misvedligeholdt med buler osv, så er bilen mindre værd end forventet. Dette er fuldkommen ens med hvis du havde købt bilen – en køber vil have afslag hvis din bil er unormal slidt og ødelagt.

Man ejer jo ikke bilen ved leasing!

Korrekt, men har du lån i bilen, så er det vel også banken som reelt ejer den?

Rent teknisk, så ejer leasingselskabet bilen i perioden, og du står som bruger. Vi anbefaler, at man altid passer på bilen som det var ens egen. 

Kan man virkelig køre Porsche for 2.500 kr. mdl.?

Nej selvfølgelig ikke. Dette er den største fælde i leasing.

Mange leasingselskaber lokker kunder til med urimelige lave mdl. ydelser – og herfra kommer mange fordomme og skrækhistorier. 

Du kan teknisk set godt kører en dyr bil med en meget lav mdl. ydelse – det koster bare når aftalen ophører. Det kan alt spores tilbage til den værdi som bilen nedskrives til – restværdien.

Hvis bilen ikke nedskrives realistisk, så kommer ‘regningen’ for fornøjelsen når bilen skal indfries/sælges.

Er leasing fremtiden?

Jeps – det bliver hvertfald mere udbredt! Statisktisk, så leases der biler som aldrig før – og har kunder først leaset en gang, så efterspørger de denne finansieringsmetode igen. 

Vi spår, at i løbet af de næste 5-10 år, at markedet er fordoblet og biler handels næsten kun eksl. moms og afgift fordi leasing er mere udbredt grundet de fordele som er forbundet med dette. 

Bliv klog på vores privatleasing

Oplev mere frihed end ved bilkøb
Privatleasing er særlig en god løsning, hvis du har behov for at have fuld kontrol over din økonomi. For på denne mådehar du et bedre overblik over dine månedlige omkostninger. Og du behøver ikke være bekymret for usikkerheden omkring, hvor meget værdi din egen bil taber, når du skal sælge den igen.
Som en bonus kan du med en privatleaset bil også køre i nyere biler, fordi du typisk oftere vil erstatte den med en ny variant. Det er sværere at få råd til, hvis end ved tradionelt bilkøb.

Privatleasing af mange forskellige biltyper
Hos Autohuset Køge A/S finder du mange forskellige typer af leasingbiler, så dine valgmuligheder er vide og brede. Vi tilbyder privatleasing af nyere bilmodeller blandt andet fra Mercedes, Audi og BMW – og i flere forskellige størrelser og prisklasser.

Med vores brede udvalg af biler til privatleasing har du hos Autohuset Køge mulighed for at finde den løsning, som passer bedst til lige netop dit behov.
Hvis du godt kunne tænke dig at prøvekøre din nye drømmebil og høre mere om mulighederne for at privatlease din nye bil, er du mere end velkommen til at kigge ind forbi Autohuset Køge.
Vi står altid klar til at rådgive dig i forhold til dit behov og dine muligheder, så vi sammen finder frem til den bedste løsning for dig.

Tre muligheder efter endt leasingperiode

Du kan overordnet gøre tre forskellige ting efter leasingperioden:

9

Forlænge leasingkontrakten

9

Sælge bilen. Markedet for bilen uden afgift er betydeligt større end markedet for biler med registreringsafgift.

9

Du betaler den resterende afgift – og beholder dermed bilen med et traditionelt ejerskab uden leasing.

Har du virksomhed? Så kan du dele det mellem erhverv og privat – Splitleasing!

Kører du mindst 60% erhverv og max 40% privat i bilen, har vi måske en attraktiv løsning til dig. Vi splitter kontrakten op i to identiske leasingaftaler til både dig og firmaet. Leasingmodellen er også kaldt for deleleasing, og er særdeles attraktiv for dig som både kører privat og arbejdsrelateret kørsel. 

Du skal ikke beskattes af bilen som du normalt skal af fri bil, da vi deler din kørsel op hver måned til dig privat og til virksomheden. Det er en endnu større fordel, hvis du har eget firma. På denne måde kan du nemt bruge samme bil til både firma- og privatkørsel. Hvis din fordeling taler for splitleasing jf. ovenfor, så bør du vælge denne. Derefter opretter vi en elektronisk kørebog med en GPS, der registrerer kilometerfordelingen.

 Det er ret simpelt – og du sparer penge på drømmebilen.